Problem med knarrande golv

Som det är just nu så har jag stora problem med knarrande golv i vardagsrummet och i hallen. Det har gått så långt att jag har hittat en delikat och komplicerad väg över golven som gör att det knarrar så lite som möjligt, men jag har ju börjat inse att det inte kommer att fungera att göra så hela livet. Jag vill helt enkelt göra något åt mina knarrande golv och jag har faktiskt ingen riktig koll på vad som behövs göras. Det enda som jag har kommit att tänka på är att man bryter upp allt och sedan lägger nytt. Som jag har förstått det så är det trä mot trä eller trä mot spik som är boven.

Jag kom då över det här klippet, med en städdam i TV4:s nyhetsmorgon som hade ett tips på hur man skulle göra. Det första var att man skulle svabba av golvet med lite diskmedel som har blandats med matolja och samtidigt vara sparsam med vattnet. Jag vet inte riktigt om jag tror på det, men det kan ju vara värt att prova.

Annars så har jag också sett att man ska ta fram borrmaskinen och sätta en skruv i golvet precis där det knarrar. Tanken är ju då att träet som gnider mot varandra och orsakar ljudet ska sätta sig mot varandra istället, och det tycker jag låter ganska rimligt. Dock så vet jag inte om det kommer att bli speciellt snyggt, men om det tar bort knarret så kan man ju prova, till dess att man har tid att göra det ordentligt istället.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *