Paddla kajak

Det finns vissa saker i livet som är mer rofyllda än andra. Att bara glida över ett lugnt vatten i en kajak där det enda som stör tystnaden är paddeln som träffar vattenytan gång på gång och ens egen andning. Det är på så sätt som jag har spenderat många, många timmar på öppet vatten, antingen tidigt på morgonen när solen håller på att gå upp eller sent på kvällen när solnedgångens färger täcker hela himlen. Det är en stunds njutning som jag inte kunnat matcha med något annat, någonsin i livet. Det är därför som jag gör det så ofta.

Det ska sägas att det inte är helt enkelt att lära sig tekniken, inte heller är det en speciellt billig sport att börja med. En kajak i sig är ganska dyr, och ska man ha en bra modell så får man räkna med att behöva lägga ut omkring sju-åtta tusen, och det är bara som nybörjare. När man väl har satt sig i kajaken och ska försöka sig på att paddla och samtidigt styra med fötterna så är det inte helt lätt alla gånger, och risken finns att man snurrar runt.

Men bara man ger sig tusan på att klara av det, och verkligen tränar i början så kommer man märka att det går lättare och lättare, och ju mer vattenvana man får, desto lättare kommer man också kunna ta olika typer av vågor från olika håll. Det handlar om att bli ett med kajaken och samtidigt känna av balansen och upptäcka vad man behöver göra för att kompensera ifall någon skulle kännas fel. Och tro mig, det är värt varenda liten minut så du sitter i kajaken!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *