Höstliga högtider

Hösten i Sverige innebär vissa problem i och med att det inte finns så många ljuspunkter i form av olika festligheter. Det närmaste vi har haft är väl Alla helgons dag och även om det är en trevlig högtid så handlar den ju snarare om eftertänksamhet och minnen snarare än glädje. Hösten är helt enkelt en högtid där bristen på allmänna festtillfällen varit stor. Med tanke på att hösten sedan är motsatsen till våren – vi går mot mörkare tider, inte ljusare, så kan det faktiskt ses som ett riktigt problem. Men de senaste åren har någonting hänt och det är faktiskt något så ovanligt som en lyckad amerikansk import!

Vad jag pratar om är det amerikanska alternativet till Alla helgons dag – Halloween. Båda högtiderna har ett gemensamt ursprung men deras moderna former skiljer sig väldigt mycket åt. Självklart måste man sedan inte välja antingen den ena eller den andra att fira utan det går alldeles utmärkt att fira båda två – någonting som jag uppmanar till. Där Alla helgons dag är högtidlig och lågmäld är Halloween livlig och fantasifull, någonting som uppskattas mycket av barn. Förutom då det där med att det är tillåtet med att klä ut sig och gå runt och be folk om godis, då.

Det där med att tigga godis kanske den som är vuxen inte kan komma undan med, men den andra delen – att klä ut sig – har definitivt blivit populärt även bland de som är lite äldre och inte bara de yngsta barnen. Vi blir också allt mer ”seriösa” när vi klär ut oss till Halloween och vad vi menar då är inte på ett tråkigt sätt, utan att vi lägger ner mer tid, kraft och pengar på våra kostymer. Buttericks VD Bengt Olander har till exempel sagt att de ser att försäljningen av smink och peruker, och dyrare kostymer ökar allt mer, även jämfört med övriga Halloweensaker som man saluför. Det tycker jag är kul, för det är alltid spännande att se alla fantasifulla utstyrslar runt Halloween.

svart lins

Läskligt!

Med tanke på att det nu snart är dags att klä ut oss och tigga godis igen så vill jag därför tipsa om en sak som man kan göra för att sätta pricken över i på sin kostym: linser. Det finns många olika fantasifulla linser. Kattpupiller, vampyrögon och mycket annat. Genom att exempelvis köpa Halloween-linser hos Lensify.se får du den där extra detaljen som gör att din kostym går från att vara mycket bra till att vara fantastisk. Det är heller inte speciellt svårt att använda sig av dem eftersom de ju är tänkta för de som inte normalt använder linser.

Oavsett vad du tänker klä ut dig till till Halloween så tycker jag att du ska se efter om det inte finns några spännande linser som passar. Jag lovar, linser som förändrar dina ögon kommer att göra så att du verkligen väcker uppmärksamhet, och på sätt och vis är de väl det som Halloween handlar om? Det och godis.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *