Det makalösa djurlivet

Det är ofta som man kan få försöka förbereda sig på det oväntade här på västkusten. Det är nämligen så att vi har ett djurliv som är väldigt rikt och att vi bor granne med havet gör att vi kan förvänta oss att se mängder av olika havsdjur, om vi har tur. Ibland så är det mer ovanliga djur än vanligt som dyker upp i vår närhet. Ta bara ett sådant exempel som var för något år sedan med grindvalar alldeles runt knuten!

Det handlade helt enkelt om att det var några som var ute och fiskade kring Smögen och så upptäckte de ett stort stim med grindvalar som simmade förbi. En av dem hoppade i vattnet för att han skulle filma dem lite bättre, och jag förstår varför han gjorde det för de här valarna är otroligt sällsynta i våra trakter. Med andra år är det inte märkligt att han som hoppade i ville föreviga den stunden. Han upptäckte dock att de hade ungar med sig, så efter att ha filmat dem lite så simmade han snabbt tillbaka till båten.

Dock är tydligen inte grindvalar speciellt farliga, men det var ovanligt att se så många och framför allt här i krokarna kring land. Grindvalar är bara några av de häftiga djur som kan dyka upp häromkring, bland annat har det funnits späckhuggare och hajar. Men för den som vill se det som filmades med grindvalarna så kan jag rekommendera er att titta på följande klipp. Det är verkligen häftiga djur som finns i våra vatten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *