Dags för en ny soffa!

För inte så länge sedan köpte jag ett nytt matbord, och det fick mig att inse att jag nog behöver uppdatera vissa andra delar av min inredning också. Så nu har jag bestämt mig för att köpa en ny soffa. Jag tänker att jag ska dela upp inköpen lite så att det inte märks lite mycket i plånboken, så framöver kommer det nog att bli ett nytt soffbord också och kanske rentav en ny säng. Det är ju inte direkt billigt med möbler, men det finns knep att ta till för att sänka kostnaderna lite.

För det första kan man ju jämföra priser mellan olika butiker. Det är så gott som alltid billigare att handla på nätet, och jag kommer att köpa min soffa från Inside Möbler som har väldigt prisvärda soffor. Och med prisvärda menar jag hög kvalitet till ett lågt pris. Visst finns det soffor som är ännu billigare, men då tummar man på kvaliteten och får en soffa som kanske har en dålig hållbarhet eller är obekväm. Man sitter trots allt ganska mycket i soffan och då gäller det ju att den håller måttet och att den är skön att sitta i.

Calgary eller Canberra?
Nu återstår bara frågan: vilken ska jag välja? Jag har spanat in två modeller som jag gillar, den ena heter Calgary och den andra heter Canberra. Det som skiljer sofforna åt (i alla fall i mina ögon, det finns säker massor av saker som skiljer dem åt) är att Canberra har ben. Calgary har förstås också ben, men de syns knappt. Det är mer av en soffram kan man säga, med små klossar till fötter. Canberra har lite högre och smalare ben, väl synliga.

Två fina soffor

Högre ben kommer ju definitivt att underlätta städningen. Man vet ju hur det är när man har en soffa som dammsugaren inte kommer under, och hur det ser ut när man drar fram den en gång om året för att man tappar något under som man inte får fram. Dammråttorna är ju stora som vildsvin! För vem orkar egentligen dra fram soffan varje gång man dammsuger, eller ens var tionde? Det blir för otympligt. Och höga ben är ju dessutom snyggt. Det ser lite modernare ut tycker jag. Men jag kan ändå inte låta bli att gilla Calgary-soffan också… Det är något speciellt med den som talar till mig.

Vilken tycker ni att jag ska välja? Det är väl egentligen ganska oviktigt med tanke på att det är jag som ska trivas med soffan, men det kan ändå vara roligt att höra andras åsikter. Det kan ju vara så att det dyker om något som man inte har tänkt på och som påverkar vad man tycker om de olika sofforna. Så fritt fram med åsikter nu!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *